Na današnji dan prije 27 godina započela je VRO Oluja, vojna operacija koja je angažirala gotovo 200 000 hrvatskih vojnika i kojom je oslobođena gotovo cijela Hrvatska. U operaciji je život izgubilo 239 hrvatskih branitelja.

 1. Legitimna, legalna, nužna, neizbježna i prije svega slavna operacija pobjedničke vojske nad narodom koji je sam sebe brojnim zločinima učinio našim neprijateljem umjesto da ovdje živi u miru. Malobrojne mrlje na Oluji postoje, ali mi ih prihvaćamo i njih smo procesuirali, a proizlaze nažalost iz ljudske prirode za osvetom. Mi smo uvijek opraštali prvi i miroljubivo išli dalje.

 2. "hurr durr ustase su nas etnicki ocistile" a sta si ocekivao kad okupiras dio tude drzave? da ce ti HV sa cvijecem doci i cmok cmok?

 3. Ovima koji spominju Z4, valjda je jasno da Hrvatska nikad nije namjeravala pristati na to, ali su iskoristili glupost i bahatost pobunjenih Srba. Naime, Tuđman je znao da ovi toliko glupi da neće pristati na z4, već samo na Veliku Srbiju, da je odlučio igrati na kartu: mi smo za Z4, oni čak ni to ne žele!

 4. Ma Z4 je bio totalno nerealan. Srbi u Hrvatskoj bi imali jači položaj nego entiteti u BiH. Imali bi posebnu valutu, Hrvatska vojska ne bi smjela ući na teritorij "Krajine" bez dozvole krajiškog predsjednika itd. Nitko normalan ne bi na to pristao.

 5. Samo ispravka, Z4 nije predlozio Tudjman. Vec kontakt grupa, znaci stranci. I obe strane su trebale da prihvate taj plan. Samo se Srbi tj njihovi predstavnci istrcali pa prvi odbili. Trebali su da prihvate i da ga druga stran odbije.

 6. Kolko se sjecam kad sam gledo neki dokumentarac, Milosevic je prvotno prihvatio Z4, ali kad su ga dobili na papiru pisalo je da sve clanice Jugoslavije imaju pravo na nezavisnost, ne samo Hrvatska i to im je bio no-no.

 7. Ti se normlanim Hrvatima isto ne sviđaju. Meni osobno je žao što se nisu procesuriali svi koji su činili ratne zločine u tih nekoliko tjedana. Isto kao što mi je žao što ni svi Srbi iz Podunavlja koji su činili ratne zločine nisu procesuirani. I jednima i drugima je poslana poruka da je u redu što su to radili. I nekažnjeni hodaju među civilnim stanovništvom.

 8. Susjedi zelim da vam cestitam dan operacije "oluja"koja je oslobodila hrvatsku od zla vjecna slava poginulim braniteljima!🇭🇷♥️🇧🇦😊

 9. Danas smo razocarani stanjem u Hrvatskoj, ali ne bi nam bilo bolje ni u Srbiji niti u Jugoslaviji. Zalosno je sto to mnogi Hrvati ne shvacaju, zalosno je sto mnogi Srbi ne shvacaju srpske zablude iz 19. i 20. stoljeca, a zalosna je i razina na kojoj su danas hrvatsko-bosnjacki odnosi.

 10. Najljepše u tom videu mi je bilo gledati snuždene njuške Miloševića i ekipe. Nisam vjernik. Ali ako sam u krivu, nadam se da se peče u paklu.

 11. Ovo je iznimno važan dan za Hrvatsku državu i treba ga slaviti. Isto tako komemorirati i javno svake godine objaviti broj žrtava i s jedne i s druge strane, posebno civilnih žrtava. Jer žrtva je žrtva, a rat je opomena da se više nikad ne ponovi.

 12. Ne razumijem traktor meme. Sta nije da su civili uglavnom bjezali na traktorima(razumno, nijedan civil se ne zeli nac u ratnoj zoni) a ne vojno osoblje?

 13. U oluji je bilo oko 150 tisuća vojnika i policajaca, ostalih 50 je bilo u Slavoniji u operaciji aktivne obrane Fenix, 3. i 5. Gardijske brigade su bile su na odmoru dok su obrambene položaje držale pričuvne postrojbe koje bi odbile potencijalni napad istočne krajine i jedinica SR Jugoslavije. 3. I 5. su dignute 5.8 da budu snage kontra napada i zauzimanja istočne Slavonije da su ovi napali + postrojbe koje su završile zadaću u Oluji.

 14. Čestitke Hrvatima. 🇭🇷 Kad pričaš s Ukrajincima, njima je Oluja uzor. Možete bit s pravom ponosni.

 15. Najveci ponos i dika svakog hrvata,veliko postovanje za sve branitelje i pale heroje koji su dali svoje zivote za slobodu svog naroda🙏❤️

 16. Ćeranje baba i djedova po traktora: wow slava hrvatskim herojima i braniteljima Crnogorci kradu stoku i bijelu tehniku po Dubrovniku i jebu vam žene: 404 branitelj not found

 17. I dan danas Srbi ne žele priznati da su započeli rat. Kud nam Nato nije dao da osvojimo i Banja Luku i napravimo Herceg-Bosnu te završit priču zauvijek.

 18. Tako čista,tako brza i opravdana operacija za oslobođenje svoje zemlje,ne postoji u povijesti ratovanja. Poginulim braniteljima neka im je vječna slava. Čestitam dan DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI !!!!!!!🇭🇷

 19. Hrvatska nije saka govana na vlasti i prije i sada, Hrvatska smo mi svi i sve ovo oko nas. Neka im je vjecna slava i hvala! Zivjela Hrvatska 🇭🇷

 20. Svaka čast Hrvatima na oluji mi u Bosni je nismo mogli imati jbg embargo na sve zatvoreni od svih ali da su bar Tuđman i Alija više komunicirali Hrvati bi sada imali Hercegovinu Bosanci Bosnu i Sandžak i svi bi Živili u miru.

 21. Pa Hrvatska je imala embargo od prvog dana, mi vas i jesmo naoružavali jer smo švercali oružje od svugdi😃 a Tuđman i Alija su potpisali Splitski sporazum kojim je HV u Oluji oslobodio Bihać iz okruženja Mladićevih snaga...

 22. Je sve je to super Oluja ovo ono ali ne razumin za koga je ovo? Cista predstava za maloumne idiote kojima je ovo dovoljno da se osjecaju bolje sami o sebi. Ljudi su ginuli za sta? Za to da im djeca placaju HDZove cetverozonske klime? Ali sve 5 mi cemo proslavit to svake godine a u praksi kog zapravo boli kurac ko sta kako.

 23. Veliki palac gore od mene! Nagledao sam se previše """"branitelja"""" u tuđim stanovima sa svakakvim beneficijma dok ima i pravih, poštenih branitelja koji su nakon rata svukli uniformu i vratili se na posao.

 24. Hrvatska bi danas bila kao Gruzija ili Ukrajina a Krajina kao Abhazija ili Donbas. Vecite tenzije, pucanja, zrtve na obe strane svake toliko. A Bosna bi bila kao Cecenija. U najboljem slucaju kao Moldavija I Pridnestrje, zamrznut konflikt. U najgorem slucaju kao Armenija.

 25. Svaka vam čast. Proterali 200 000 srba iz svojih domova, pre svega civila. Kako vam lepa ta domovina koja je nastala na genocidima u 20.veku. Tko nas zavadi.

 26. Srbi protjeruju Hrvate od 91' - I sleep Srbi uteknu po već planiranoj ruti evakuacije (imaš na yt vježbu) - gENocIDe

 27. Pa kad su pucali na HV, to tako biva u ratu, vojnici pogibaju. Barem srbi to znaju, ti sto su ratova izgubili toga nema na planeti.

 28. Oprostite, ali zadnje vrijeme često čujem teoriju zavjere da je postojao dogovor između UN-a, Tuđmana i Miloševica za prodaju RSK-a za micanje blokade Srbije. Ubiti govore da je Milosevica maknuo vojni vrh RSK-a, postavio nesposobne zamjene i naredio evakuaciju populacije sve kako bi u listopadu maknuli blokadu i time 1. olakšali njegovu poziciju kao političar i 2. omogućiti da se Srbija oporavi kako bi kasnije mogli nastaviti borbu na Kosovu.

 29. mitomanija poraženog naroda. realnost je da smo dobili zeleno svjetlo od amera kako se ne bi srebrenica ponovila u bihaću. cijeli svijet je gledao genocid u srebrenici dok je un sjedio na rukama kao i eu. tu sve priče padaju u vodu.

 30. gluposti. u memoarima i knjigama generala i vojnika vidiš koliko je rat kaotičan i nepredvidljiv, nemoguće je to namjestiti.

 31. Ako sam dobro skapirao, Hrvati misle da je 300.000 Srba odnekud došlo u čistu Hrvatsku, podiglo bunu, pa ih onda Hrvati vratili nazad i sad slave svoje junaštvo?

 32. 200,000 hrvatskih vojnika? 300,000 ih je onda bilo jos u "neborbenom sektoru". npr u nekom ministarstvu, negdje kao portiri kod slovenske granice, neki su bili i u njemackoj, austriji, svicarskoj...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may have missed