Što je po vama u Hrvatskoj preskupo i koliko bi trebalo koštati?

 1. A čuj.. Kovid, inflacija, poremećaj opskrbnih lanaca, ruska invazija na suverenu državu, klimatske promjene, ozonske rupe, pad kineskog nekretninskog tržišta, korejsko podjebavanje raketama, u venecueli štampaju pare, u iranu klerici na vlasti, gle kolko je nasdaq potonuo! Šta bi ti slanac za 3kn?

 2. Banalni primjer iz našeg jednog trgovačkog centra je neki jacuzzi koji košta 700€. Potpuno isti takav u Njemačkoj košta 300€. Koji kur*c?? Kakav smo mi to narod da si to dopušta? Kaj smo svi pod nekakvom hipnozom?

 3. Hmm. Sve!? Od svega najprije bih izabrao telefon. Pod tim mislim i na mobitel i internet. Tarife su precijenjene i svaku godinu su sve skuplje. A ako mislimo ne zaostajati i ne živjeti u kamenom dobu, struja bi trebala biti besplatna i dostupna svima.

 4. Netko je već napisao, voda je preskupa s obzirom koliko je imamo. Internet također, daleko preskup, i mobilne tarife.

 5. Čini se da je pisano preko mobitela gde kad jenput pritisneš novi red onda to nije zapravo novi red. Pa izpadne ovako. Događa se.

 6. Ala pun mi je kurac vas sta izdrkavate na tu jebenu gramatiku pusti cuvika da pise kako oce na jebenu redditu jebeni klaune

 7. Sve je preskupo,ako ne misliš da je,otiđi u neki restoran na obali pa vidi cijene,a smanjivanje poreza nema nikakvog smisla ako nece doci do smanjivanja cijena,a dosad smo vidjeli da smanjivanje pdva nije dovelo do manjih cijena,upravo suprotno,cijene su veće

 8. Doso u svedsku i hrana je skoro iste cijene ko u hr. Neke stvari su skuplje, npr zacini su me jako iznenadili 3x skuplji ali osnovne namirnice su mozda 10% skuplje.

 9. Sjecam se kad sam u Danskoj vidio najjeftiniji jogurt (litra) 20 kuna. Svedska je mozda neznatno jeftinija. To je bilo prije 5 godina, kada je kod nas litra bila od 7-10 kuna. Tako da sumnjam, eventualno uspoređuješ Lidl cijene sa Konzum cijenama.

 10. Hrana je preskupa u odnosu na kvalitetu koju dobijemo. Ovo uključuje sve od mesa, mlijeka, pekarskih proizvoda, voća, povrća... Tržište nekretninama je neralno skupo.

 11. Obična voda za piće! Ne da obilujemo tim resursom, nego plaćamo min 6 kn za bocu od pola litre koja na višim temperaturama otpušta kancerogene spojeve. Znači cijena izvedena iz kvazipsihoekonomske računice o maksimalnom iznosu loji smo spremni platiti za pola litre. Dakle nema odnosa ponude i potražnje, već se ponuda ravna po time, a potražnja bi to trebala kažnjavati, što na žalost ne radi. Doomed.

 12. Obicna voda za pice je puno jeftinija od tih 6kn i sirom dostupna svima, cak i besplatno na razlicitim punktovima.

 13. Šta je meni skupo nekom je jeftino, ova pitanja su suštinski besmislena. Tržište to određuje, a sad jel skupo nije, šta je osnovno nije... Eventualno da se za hranu govori.

 14. Bolje se upitati što nije preskupo? Prije će se na ovo pitanje lista popuniti nego na šta je preskupo..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may have missed