DRS:äys Suomesta IBKR:n kautta Computershareen

 1. Hyvä ohje! 👍 Computersharen toisen kirjeen voi soittamalla pyytää myös sähköpostilla jolloin sen saa perille parhaimmillaan jo samana päivänä. Tuo vaihtoehto maksaa sen saman $30.

 2. Hyvät ohjeet, siitä vaan käyttöön jos lojuu mukaosakkeita vielä tileillä! Jatko-ostoihin voi sitten harkita Wisea ja suoraan cone poo chairista ostamista, olen ymmärtänyt että sitä kautta kaupat menee suoraan NYSE:n valoisalle puolelle eikä tarvii jännitellä onnistuuko siirrot. Nyrkki vielä sentin syvemmälle hedgefuckien rectumiin. Huonona puolena tosin se, että lapun hintaa ei toimeksiantoa tehdessä voi tietää, vaan se varmistuu vasta sitten kun osakkeet settlaa. Itsellä meni vajaa viikko että näkyivät tilillä.

 3. Tosi hyvä ohje 👍. Onko tietoo /kokemusta miten Frankfurtista ostetut GME:t eli GS2C:t siirtyy Compushareen? Muuttuuko ne GME lapuiksi ... ? Mulla ne siirtyi jo IBKRään, Nordnetistä

 4. Tattis! Niille G2SC:ille pitää tehdä ns. ticker change, jotta ne muuntuu normi-USA GME:ksi. Joku täällä on muistaakseni onnistunu siinä IBKR:ssä - maksaa 15 dollarin luokkaa jos muistan oikein.

 5. Moro. Kannattaako siirtää ensin esim. 1 osake IBKR kautta computershareen että saa tilin auki vai kaikki osakkeet kerralla. Miten itse teit homman.

 6. Purppura rinkula saatu ruudulle ja verotiedotkin kunnossa. Pankkitietoja täyttäessä heräsi kysymys: IBKR oli luonut tuon mun CS-tilin muodossa Etunimi K Sukunimi (K = keskimmäisen nimen eka kirjain). Pankkitietoja täyttäessä pitäisi kuitenkin nimitietojen olla 100% samat kuin CS puolella lukee. No mullahan S-pankin tili on ihan normaalisti Etunimi Sukunimi eikä mitään K siellä välissä. Jos lähden myymään joskus tuolta mitään niin kuseeko rahojen saaminen tuohon?

 7. Eri hyvä kysymys, johon en vielä osaa antaa vastausta. Testaan tätä juuri itsekin - ostin muutaman Fresh Del Monte Producen osakkeen ja DRS:sin ne jotta voin testata myymistä Compusta ja rahojen kilahtamista tilille. Odottelen parhaillaan pankkitietojen ja tilinumeron hyväksymistä k.o. firman osalta.

 8. Mistä saatte IBKR sellaisen pdf todisteen missä on allekirjoitus. Ollaan laitettu pankin sivuilta vero.fi sivuilta todisteet osoitteesta mutta pitää muka olla allekirjoitettu. Homma ollut pysähdyksissä tuon takia jo viikon.

 9. ”Tilannetta voi seurata "Transfer & Pay / Transaction Status & History:n" kautta. Kun tämä kohta sanoopi, että tila on "Completed" ja että "Assets are available", ovat osakkeesi Computersharessa.”

 10. Joo, ittellä sama kokemus. Give-A-Sharen osake meni miullakin omaan tiliinsä. Ja olen testannut, IBKR:stä kun DRS:ää ja laittaa GaS-tilinumeron siirtokohteeksi, niin ei vaikuta mitenkään.

 11. Itsellä oli hieman samanlainen tilanne, kun opiskelijana tällä hetkellä, mutta on mm. omistusasunto. Taisin naputella tuloihin sen yli 20k vaikka ei siihen yllä ja laittaa varallisuuteen asunnon arvon yms. Eipä ne niitä sun tuloja mistään tarkista niin mielestäni aika huoletta voi "arvioida" yläkanttiin. :) Ei muuta kuin homma vireille ja GME:t turvalliseen säilöön.

 12. Donitsi saatu! Tuota W-8BENiä täytellessä minun ei tarvinnut syöttää hetua. Pelkkä syntymäaika riitti. Sain myös compulta het viestin, että verohommat hoidettu onnistuneesti. Ei muuta raportoitavaa. Kiitos vielä tosi hyvästä ohjeesta.

 13. Nyt vasta löysin tämän subin. Osaako joku kommentoida onko joku tietty DRS reitti toista parempi/helpompi? Katselin tuota drsgme.orggia, siellä mainitaan wise.com. Suomalaisille käsittääkseni yleisin reitti on IBKR? Jos tämän keskustelun avausviestin ohje on tällä hetkellä se pätevin menettely, niin tämä selvä sitten.

 14. Tosiaan giveasharen kautta ostin DRS registration only -tuotteen (näköjään hinta pudonnut olikohan 355$ -> 275$ .. tehty mikä tehty). Nyt tuli Computersharesta sähköpostia

 15. Onko tilanne nyt se, että yrittäessä jokaista lisä-DRS siirtoa IBKR:stä tulisi eteen uuden CS tilin luonti etanaposteineen?

 16. Ei suinkaan, vaan ilmeisesti IBKR:n nimitietoformaatilla (Etunimi Alkukirjain Sukunimi) luodaan CompuShareen tili kun IBKR asiakkaan tiedot ja osakkeet sinne laittaa. Kaikki IBKR:stä DRS:äämäsi osakkeet menevät aina samalle CS-tilille, vahvistuskoodirumba täytyy käydä läpi vain kerran.

 17. Miusta toi base-valuutan muutos ei muuta niitä rahoja, joita omistat, eli kokeilisin vaihtaa ohjeen mukaan vaikka 8 euroa dollareiksi.

 18. Kiitosta 🙂. DRS kotimaasta oli sen verran monikäänteinen prosessi, että astetta perusteellisemmat ohjeet olivat minusta tarpeen. Kaikkien kannalta on yleensä parempi, jos vain yhden apinan tarvitsee hakata päätään seinään tässä matkan varrella.

 19. Ihan mieletön ohje! En ollut ihan varma miten hyvin muistan broker -> ibkr siirron mutta tämä oli hyvä virkiste.

 20. Paljon kiitoksia ja hyvä vaan jos näistä on hyötyä. En pääse enää screenshotteja valitettavasti päivittelemään jos ja kun IBKR muuttaa systeemejä, mutta perusidean ja -ohjeen pitäisi silti kantaa samalla tavalla. 🙂

 21. Tosi hyvä ohje, kiitos kovasti. Omat osakkeet nyt cs:llä, mutta kun yritin soittaa tuohon computersharen euro-nroon, ei numero ollut käytössä.

 22. Olkke hyvä vaan. 🙂 Tuossa numerossa on jotain hassua - se ei tunnu toimivan kaikille. Miulla on ihan siviili-Telia -liittymä, ja itselle numerosta tulee ihan iloisesti ”Thank you for calling Computershare”.

 23. Kiitos. 😃 Veikkaan kuitenkin, että tämä kierros täällä alkaisi jo riittämään. Otan ihan mielelläni pysyvän unohduksen tai sitten olemassaolon seuraavan levelin, jos sellaiselle hyväksytään. Katsotaan miten apinan käy. 🧊🥃🦍🙂

 24. UPS-kirjeen hinta Briteistä oli nyt 45 dollaria (24.8.2022). Kirje saapui vasta tänään 5.9.2022 eli siihen meni 8 työpäivää. Kirjeen osoite oli hieman pielessä, maa ei ollut selkeästi kirjattu, vaan osoite oli muodossa:

 25. Itse aloitin ruljanssin elokuun puolivälin paikkeilla, nopeutuksista kuitenkaan maksamatta. Tänään saapui kakkoskirje ja sain loput osakkeet laitettua DRS polulle

 26. W8-BEN-lomakkeen lähettäminen OP:n mainitsemaan sähköpostiosoitteeseen on testattu taas tässä 09/2022. Computershare ei tuota vaihtoehtoa mainosta yhtään ja live chatissa itseasiassa neuvoo lähettämään kirjeenä ja sanoo vielä, että mikään sähköinen toimitus ei ole mahdollista. Minusta tuo ratkaisu näyttää lähinnä siltä, kuin lähettäisi työhakemusta johonkin isoon organisaatioon osoitteesen "Laskutus[at]esimerkkiyrityspistecom" ja siellä se löytäisi oman tiensä sitten organisaation sisällä. Täysin vahvistamaton hypoteesi, mutta siltä se minusta näyttää.

 27. Itsellä on ihan sama fiilis tuosta s-postiosoitteesta: vähän kuin sisäisen jakelun sivureikä, josta sitten firman sisällä leviää oikeaan osoitteeseen.

 28. Terveet ja kiitokset sinnekin. 🙂 Vielä toistaiseksi roikutaan vahvasti mukana - diagnoosista johtuen on paha sanoa milloin ja miten tilanne muuttuupi, mutta kovasti yritän olla näkemässä, kun Kennyn kasino kusahtaa. 👌

 29. Nyt on hyvä kysymys, josta ei ole itsellä kokemusta. NordNet ähelsi ja venkoili omalla kohdalla niin paljon, että epäilys puhtaiden jauhojen puuttumisesta heräsi, mutta tästä on toki jo aikaa ja itseltä puuttui tällöin ähellellessä CS-tili.

 30. Tarvitseeko muuten cost basis tietoja lähetellä Computershareen? Itsellä ne ei siirtyneet automaattisesti IBKR:stä eteenpäin.

 31. Niitä ei varsinaisesti tarvitse CS:n puolella esim. myyntiä ajatellen jotta homma onnistuu, mutta suosittelen silti niiden lisäämistä. Jos ja kun CS:stä osakkeita myy ja verottajan kanssa puljaaminen muuttuu ajankohtaiseksi, niin kaikki tiedot löytyvät tällöin samasta paikasta. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may have missed